Een te sterke euro verhindert een opleving van de economie in de Europese periferie, aldus Roubini. Duitsland kan leven met een sterke euro vanwege zijn sterke economie.

Dat geldt echter niet voor de rest van de eurozone, die eerder een euro nodig heeft die dicht bij de pariteit met de dollar noteert. Bovendien is Duitsland precies kwetsbaar vanwege de problemen in de periferie.

De Duiterse blijven het economisch goed doen, maar daar kan verandering in komen wanneer de crisis zich uitbreidt. Geen enkel Europees land is namelijk een eiland dat op zijn eentje kan blijven bestaan.

De eurozone in haar geheel kan bijvoorbeeld serieus in de problemen raken wanneer Spanje daadwerkelijk door de knieën gaat. Spanje is zo groot wat betreft BBP en schulden dat het IMF alleen niet zal volstaan om het land te redden.

Een te sterke euro verhindert een opleving van de economie in de Europese periferie, aldus Roubini. Duitsland kan leven met een sterke euro vanwege zijn sterke economie. Dat geldt echter niet voor de rest van de eurozone, die eerder een euro nodig heeft die dicht bij de pariteit met de dollar noteert. Bovendien is Duitsland precies kwetsbaar vanwege de problemen in de periferie. De Duiterse blijven het economisch goed doen, maar daar kan verandering in komen wanneer de crisis zich uitbreidt. Geen enkel Europees land is namelijk een eiland dat op zijn eentje kan blijven bestaan. De eurozone in haar geheel kan bijvoorbeeld serieus in de problemen raken wanneer Spanje daadwerkelijk door de knieën gaat. Spanje is zo groot wat betreft BBP en schulden dat het IMF alleen niet zal volstaan om het land te redden.