Onderhuids is er wat onrust vanwege het feit dat Beppe Grillo verklaarde dat hij en niemand anders de Italiaanse verkiezingen zal winnen.

Wat de Europese economie betreft, denkt Bart Van Craeynest van Petercam niet dat de bodem bereikt is. Op basis van de huidige indicatoren blijft de eurozone ook dit kwartaal nog in recessie hangen.

Of de regio in de tweede helft van het jaar opnieuw zal groeien, hangt vooral af van de kracht van het herstel in de rest van de wereld.

Voorlopig ziet het er naar uit dat de eurozone pas in het vierde kwartaal opnieuw uit recessie klautert. Eerder deze week werden zwakker dan verwachte BBP-cijfers in verband met de Europese economie bekendgemaakt, waarbij ook in Duitsland het BBP slechts met 0,10% groeide.

Onderhuids is er wat onrust vanwege het feit dat Beppe Grillo verklaarde dat hij en niemand anders de Italiaanse verkiezingen zal winnen. Wat de Europese economie betreft, denkt Bart Van Craeynest van Petercam niet dat de bodem bereikt is. Op basis van de huidige indicatoren blijft de eurozone ook dit kwartaal nog in recessie hangen. Of de regio in de tweede helft van het jaar opnieuw zal groeien, hangt vooral af van de kracht van het herstel in de rest van de wereld. Voorlopig ziet het er naar uit dat de eurozone pas in het vierde kwartaal opnieuw uit recessie klautert. Eerder deze week werden zwakker dan verwachte BBP-cijfers in verband met de Europese economie bekendgemaakt, waarbij ook in Duitsland het BBP slechts met 0,10% groeide.