Nigel Farrage, leider van de populistische U.K. Independence Party en lid van het Europees parlement, gelooft dat het openbreken van de eurozone op termijn onvermijdelijk wordt. De eurozone kan op twee manieren opengebroken worden, een democratische en een gewelddadige.

Ofwel komen de inwoners van de landen uit de Europese periferie in opstand tegen de toenemende verarming als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen, ofwel vindt er een democratische revolutie plaats in landen als Duitsland en Nederland. In laatstgenoemd geval zullen de noordelijke inwoners weigeren om nog verder bij te dragen aan de redding van het zuiden.

Nigel Farrage, leider van de populistische U.K. Independence Party en lid van het Europees parlement, gelooft dat het openbreken van de eurozone op termijn onvermijdelijk wordt. De eurozone kan op twee manieren opengebroken worden, een democratische en een gewelddadige. Ofwel komen de inwoners van de landen uit de Europese periferie in opstand tegen de toenemende verarming als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen, ofwel vindt er een democratische revolutie plaats in landen als Duitsland en Nederland. In laatstgenoemd geval zullen de noordelijke inwoners weigeren om nog verder bij te dragen aan de redding van het zuiden.