De crisis in de eurozone heeft een kritiek niveau bereikt, de tijd om een bevredigende oplossing te vinden verstrijkt razendsnel. Jim O'Neill, voorzitter van Goldman Sachs, waarschuwt dat de eurozone in de huidige vorm niet meer dan twee jaar kan overleven.

Het kan echter zijn dat het einde nog veel sneller komt, want de zaken evolueren in snel tempo. Het oplopen van de rentevoeten op Italiaanse en Spaanse staatsobligaties heeft de dingen in een stroomversnelling gebracht. Er is een sneeuwbal op gang gebracht die maar moeilijk te stuiten valt.

Vandaag krijgen de financiële markten niettemin een adempauze, de koersen op de Europese beurzen stijgen opnieuw. De winst voor de Euro Stoxx 50 bedraagt zowat 1,25%, de BEL 20 laat een winst van driekwart procent optekenen. Met name KBC ligt goed op koers. Op de valutamarkten krabbelt de koers van de euro weer recht.

Wolters Kluwer: verbetering conform verwachtingen

De omzet steeg 7% naar Eur 1.739 mln bij 2% autonome groei en werd volgens Theodoor Gilissen Bankiers grotendeels beïnvloed door de hogere dollar. Het bedrijfsresultaat (ebita) was 7% hoger op Eur 346 mln en de nettowinst was plus 4% op Eur 204 mln. Per aandeel was de winst Eur 0,68 (was Eur 0,65).

De activiteiten in Noord-Amerika groeiden 4% en daalden in Europa met 3%. De omzet bij Health en Financial nam met 19% en respectievelijk 11% toe en het bedrijfsresultaat met 34% respectievelijk 12%. In de categorie van inkomsten groeiden de Electronische activiteiten met 12%.

De verwachting voor het hele jaar blijft: een marge van 21,5 - 22,5%, vrije kasstroom van minstens Eur 425 mln, rendement op geïnvesteerd vermogen van minstens 8% en een laagcijferige groei van de winst per aandeel (inclusief aandeleninkopen en stockdividend). De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft kopen.

De crisis in de eurozone heeft een kritiek niveau bereikt, de tijd om een bevredigende oplossing te vinden verstrijkt razendsnel. Jim O'Neill, voorzitter van Goldman Sachs, waarschuwt dat de eurozone in de huidige vorm niet meer dan twee jaar kan overleven. Het kan echter zijn dat het einde nog veel sneller komt, want de zaken evolueren in snel tempo. Het oplopen van de rentevoeten op Italiaanse en Spaanse staatsobligaties heeft de dingen in een stroomversnelling gebracht. Er is een sneeuwbal op gang gebracht die maar moeilijk te stuiten valt. Vandaag krijgen de financiële markten niettemin een adempauze, de koersen op de Europese beurzen stijgen opnieuw. De winst voor de Euro Stoxx 50 bedraagt zowat 1,25%, de BEL 20 laat een winst van driekwart procent optekenen. Met name KBC ligt goed op koers. Op de valutamarkten krabbelt de koers van de euro weer recht. Wolters Kluwer: verbetering conform verwachtingen De omzet steeg 7% naar Eur 1.739 mln bij 2% autonome groei en werd volgens Theodoor Gilissen Bankiers grotendeels beïnvloed door de hogere dollar. Het bedrijfsresultaat (ebita) was 7% hoger op Eur 346 mln en de nettowinst was plus 4% op Eur 204 mln. Per aandeel was de winst Eur 0,68 (was Eur 0,65). De activiteiten in Noord-Amerika groeiden 4% en daalden in Europa met 3%. De omzet bij Health en Financial nam met 19% en respectievelijk 11% toe en het bedrijfsresultaat met 34% respectievelijk 12%. In de categorie van inkomsten groeiden de Electronische activiteiten met 12%. De verwachting voor het hele jaar blijft: een marge van 21,5 - 22,5%, vrije kasstroom van minstens Eur 425 mln, rendement op geïnvesteerd vermogen van minstens 8% en een laagcijferige groei van de winst per aandeel (inclusief aandeleninkopen en stockdividend). De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft kopen.