Wolfgang Franz, economieprofessor aan de Universiteit van Mannheim, is van mening er nu snel actie kan worden ondernomen.

Hij merkt op dat Duitsland nooit op een absolute manier 'neen' heeft gezegd tegen de eurobonds, Angela Merkel heeft gewoon opgemerkt dat het nog te vroeg is om ze al te introduceren.

Kerosine in plaats van water

Joschka Fischer, de voormalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken, is van mening dat Merkel de brand tot dusver heeft proberen te blussen met kerosine in plaats van met water.

Daardoor zijn de vlammen alleen maar hoger opgelaaid. Het is dus tijd om het geweer van schouder te veranderen.

De maatregelen die nu worden aangekondigd moeten verder gaan dan tot dusver iedereen is willen gaan. Alvorens Duitsland echter meer geld in de grote pot wil stoppen, eisen de Duitsers meer controle over de begrotingspolitiek van de landen in moeilijkheden. Vraag is in hoeverre die eis inlosbaar zal zijn.

Wolfgang Franz, economieprofessor aan de Universiteit van Mannheim, is van mening er nu snel actie kan worden ondernomen. Hij merkt op dat Duitsland nooit op een absolute manier 'neen' heeft gezegd tegen de eurobonds, Angela Merkel heeft gewoon opgemerkt dat het nog te vroeg is om ze al te introduceren. Kerosine in plaats van water Joschka Fischer, de voormalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken, is van mening dat Merkel de brand tot dusver heeft proberen te blussen met kerosine in plaats van met water. Daardoor zijn de vlammen alleen maar hoger opgelaaid. Het is dus tijd om het geweer van schouder te veranderen. De maatregelen die nu worden aangekondigd moeten verder gaan dan tot dusver iedereen is willen gaan. Alvorens Duitsland echter meer geld in de grote pot wil stoppen, eisen de Duitsers meer controle over de begrotingspolitiek van de landen in moeilijkheden. Vraag is in hoeverre die eis inlosbaar zal zijn.