Het Griekse drama houdt in feite in dat Europa er niet in is geslaagd om de Griekse problemen te isoleren. Die dreigen zich nu uit te breiden naar andere landen die deel uitmaken van de Europese Unie.

Mark Dow, een bekende hedge-fund manager, wees op een aspect van de zaak waar tot dusver nog weinig of geen aandacht aan werd besteed.

Het zal namelijk moeilijk zijn voor de landen om de eurozone om de Griekse schulden te garanderen, want dan komt hun eigen financiering in het gedrang.

Wie zal namelijk bereid zijn om Duitse staatsobligaties te kopen die 3,05% opbrengen wanneer er eveneens door de Duitse overheid gegarandeerde Griekse staatsobligaties te krijgen zijn die 8,50% opbrengen.

De rentespread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties is gisteren opgelopen tot een recordniveau van 5,67%.

Bij Miller Tabak is strateeg Peter Boockvar er van overtuigd dat Griekenland hoe dan ook moeilijk toegang zal krijgen tot de kapitaalmarkten, waardoor het land bijlange nog niet uit de problemen is.

Het Griekse drama houdt in feite in dat Europa er niet in is geslaagd om de Griekse problemen te isoleren. Die dreigen zich nu uit te breiden naar andere landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Mark Dow, een bekende hedge-fund manager, wees op een aspect van de zaak waar tot dusver nog weinig of geen aandacht aan werd besteed. Het zal namelijk moeilijk zijn voor de landen om de eurozone om de Griekse schulden te garanderen, want dan komt hun eigen financiering in het gedrang. Wie zal namelijk bereid zijn om Duitse staatsobligaties te kopen die 3,05% opbrengen wanneer er eveneens door de Duitse overheid gegarandeerde Griekse staatsobligaties te krijgen zijn die 8,50% opbrengen. De rentespread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties is gisteren opgelopen tot een recordniveau van 5,67%. Bij Miller Tabak is strateeg Peter Boockvar er van overtuigd dat Griekenland hoe dan ook moeilijk toegang zal krijgen tot de kapitaalmarkten, waardoor het land bijlange nog niet uit de problemen is.