Eigenlijk is de redenering die Roubini opbouwt heel makkelijk te volgen. De Europese Centrale Bank heeft via haar twee tranches van het Long Term Refinancing Operations (LTRO) programma - waarbij de banken goedkope kredieten konden opnemen - en nu via de inkoop van obligaties de problemen op korte termijn opgelost.

De dieperliggende problemen zijn echter allesbehalve opgelost en die gaan onvermijdelijk op een bepaalde dag weer in een of andere vorm opduiken. De ECB kan niet blijven dweilen met de kraan open, waardoor de problemen als een boemerang telkens terugkomen.

Griekenland, Ierland, Portugal & Co blijven in de knoei zitten

Griekenland, Ierland, Portugal & Co blijven volgens Roubini in de knoei zitten, hun problemen zijn niet opgelost. Ze zullen schuldherschikking na schuldherschikking nodig hebben, want voor een aanhoudende golf van problemen in de eurozone gaat blijven zorgen.

Roubini blijft er maar op hameren dat in de eurozone de noodzakelijke componenten voor een succesvolle monetaire unie ontbreken, waardoor het project gedoemd is om te mislukken. Een echtscheiding is volgens Roubini steeds beter dan een slecht huwelijk in stand houden.

Eigenlijk is de redenering die Roubini opbouwt heel makkelijk te volgen. De Europese Centrale Bank heeft via haar twee tranches van het Long Term Refinancing Operations (LTRO) programma - waarbij de banken goedkope kredieten konden opnemen - en nu via de inkoop van obligaties de problemen op korte termijn opgelost. De dieperliggende problemen zijn echter allesbehalve opgelost en die gaan onvermijdelijk op een bepaalde dag weer in een of andere vorm opduiken. De ECB kan niet blijven dweilen met de kraan open, waardoor de problemen als een boemerang telkens terugkomen. Griekenland, Ierland, Portugal & Co blijven in de knoei zitten Griekenland, Ierland, Portugal & Co blijven volgens Roubini in de knoei zitten, hun problemen zijn niet opgelost. Ze zullen schuldherschikking na schuldherschikking nodig hebben, want voor een aanhoudende golf van problemen in de eurozone gaat blijven zorgen. Roubini blijft er maar op hameren dat in de eurozone de noodzakelijke componenten voor een succesvolle monetaire unie ontbreken, waardoor het project gedoemd is om te mislukken. Een echtscheiding is volgens Roubini steeds beter dan een slecht huwelijk in stand houden.