Daarmee volgt de eurozone het voorbeeld van de Verenigde Staten en Japan, die al eerder de recessie verlaten hadden. De economische groei was echter minder sterk dan verwacht, de consensusverwachting lag op een groei met 0,6%.

De Duitse economie groeide met 0,7%, waarbij een stijging van de export een terugval in de consumentenbestedingen compenseerde.

Het derde kwartaal was voor de eurozone het eerste in zes kwartalen dat een positieve groei werd opgetekend. Ondanks de stijging tijdens het derde kwartaal is het BBP op jaarbasis nog steeds met 4,1% gedaald. Tijdens het tweede kwartaal was er nog een daling met 4,8%.

Daarmee volgt de eurozone het voorbeeld van de Verenigde Staten en Japan, die al eerder de recessie verlaten hadden. De economische groei was echter minder sterk dan verwacht, de consensusverwachting lag op een groei met 0,6%. De Duitse economie groeide met 0,7%, waarbij een stijging van de export een terugval in de consumentenbestedingen compenseerde. Het derde kwartaal was voor de eurozone het eerste in zes kwartalen dat een positieve groei werd opgetekend. Ondanks de stijging tijdens het derde kwartaal is het BBP op jaarbasis nog steeds met 4,1% gedaald. Tijdens het tweede kwartaal was er nog een daling met 4,8%.