De Griekse premier Antonis Samaras vroeg de Europese leiders vorige week om wat meer speelruimte wat het opgelegde besparingsplan betreft. Rogoff is van mening dat Griekenland niet aan zijn objectieven zal kunnen voldoen en uiteindelijk in default zal gaan.

Geen visie op lange termijn

Volgens Rogoff is het toekomstig scenario niet moeilijk te ontwikkelen. De Europese leiders gaan steeds drastischere maatregelen moeten nemen om de crisis onder controle te houden, maar van een uiteindelijke oplossing zal er nog altijd geen sprake zijn.

Het ontbreekt Europa namelijk aan een visie op lange termijn en zolang die er niet is zullen de problemen zich blijven opstapelen. Het is onvermijdelijk een moeilijk pad waar we ons nu op bewegen, maar er zal iets ingrijpends moeten gebeuren om uiteindelijk een stabilisatie van de situatie te bereiken.

De Griekse premier Antonis Samaras vroeg de Europese leiders vorige week om wat meer speelruimte wat het opgelegde besparingsplan betreft. Rogoff is van mening dat Griekenland niet aan zijn objectieven zal kunnen voldoen en uiteindelijk in default zal gaan. Geen visie op lange termijn Volgens Rogoff is het toekomstig scenario niet moeilijk te ontwikkelen. De Europese leiders gaan steeds drastischere maatregelen moeten nemen om de crisis onder controle te houden, maar van een uiteindelijke oplossing zal er nog altijd geen sprake zijn. Het ontbreekt Europa namelijk aan een visie op lange termijn en zolang die er niet is zullen de problemen zich blijven opstapelen. Het is onvermijdelijk een moeilijk pad waar we ons nu op bewegen, maar er zal iets ingrijpends moeten gebeuren om uiteindelijk een stabilisatie van de situatie te bereiken.