Onder andere Jens Weidmann, president van de Bundesbank, is voorstander van een verlaging van de basisrente door de Europese Centrale Bank. Een dergelijke ingreep is noodzakelijk om de koers van de euro te verlagen, wat de export een duwtje in de rug kan geven.

Vooral Duitsland zou gebaat zijn met een zwakkere euro. De Duitse economie is bijzonder exportgericht en wanneer Duitsland het economisch goed doet profiteert ook de rest van de eurozone daar van. De ECB moet er wel voor waken niet in een valutaoorlog te worden betrokken.

Onder andere Jens Weidmann, president van de Bundesbank, is voorstander van een verlaging van de basisrente door de Europese Centrale Bank. Een dergelijke ingreep is noodzakelijk om de koers van de euro te verlagen, wat de export een duwtje in de rug kan geven. Vooral Duitsland zou gebaat zijn met een zwakkere euro. De Duitse economie is bijzonder exportgericht en wanneer Duitsland het economisch goed doet profiteert ook de rest van de eurozone daar van. De ECB moet er wel voor waken niet in een valutaoorlog te worden betrokken.