De Europese landen staan echter nog voor een periode van pijnlijke hervormingen, trage groei en hoge werkloosheid. Het proces dat Europa nu moet doormaken is bijzonder pijnlijk, het zal jaren duren alvorens er opnieuw licht aan het einde van de horizon opduikt.

Er zijn al een aantal hete hangijzers opgeruimd, maar een aantal andere liggen nog te wachten. Die zullen niet in één enkele stap opgelost worden.

Bovendien is er geen tovermiddel beschikbaar in de vorm van een schuldenherschikking, de emissie van euro-obligaties enzovoort. Europa zal de pijn tot het bittere einde moeten uitzingen.

De Europese landen staan echter nog voor een periode van pijnlijke hervormingen, trage groei en hoge werkloosheid. Het proces dat Europa nu moet doormaken is bijzonder pijnlijk, het zal jaren duren alvorens er opnieuw licht aan het einde van de horizon opduikt. Er zijn al een aantal hete hangijzers opgeruimd, maar een aantal andere liggen nog te wachten. Die zullen niet in één enkele stap opgelost worden. Bovendien is er geen tovermiddel beschikbaar in de vorm van een schuldenherschikking, de emissie van euro-obligaties enzovoort. Europa zal de pijn tot het bittere einde moeten uitzingen.