Eurozone gaat met Griekenland onderhandelen over de voorwaarden verbonden aan dit reddingsplan, zo verklaarde vandaag een Europese official.

De reden is dat de situatie in de afgelopen weken grondig is veranderd. Twee opeenvolgende verkiezingen hebben de uitwerking van die voorwaarden vertraagd.

Wachten op een nieuwe regering

De vertegenwoordigers van de partijen die het reddingsprogramma toestonden, gaan naar Griekenland komen zodra de nieuwe regering is gevormd.

Waarschijnlijk zal Griekenland op de eerste plaats meer tijd krijgen om de ontvangen steun terug te betalen.

Wanneer de memo of understanding afgesloten naar aanleiding van het toekennen van het reddingsplan niet wordt aangepast, zal dat reddingsplan nooit werken.

Zaak is om tafel te gaan zitten, de situatie te herbekijken en dan de voorwaarden van het reddingsplan aan te passen.

Eurozone gaat met Griekenland onderhandelen over de voorwaarden verbonden aan dit reddingsplan, zo verklaarde vandaag een Europese official. De reden is dat de situatie in de afgelopen weken grondig is veranderd. Twee opeenvolgende verkiezingen hebben de uitwerking van die voorwaarden vertraagd.Wachten op een nieuwe regering De vertegenwoordigers van de partijen die het reddingsprogramma toestonden, gaan naar Griekenland komen zodra de nieuwe regering is gevormd. Waarschijnlijk zal Griekenland op de eerste plaats meer tijd krijgen om de ontvangen steun terug te betalen. Wanneer de memo of understanding afgesloten naar aanleiding van het toekennen van het reddingsplan niet wordt aangepast, zal dat reddingsplan nooit werken. Zaak is om tafel te gaan zitten, de situatie te herbekijken en dan de voorwaarden van het reddingsplan aan te passen.