Volgens Rogers is deze ingreep allesbehalve zo revolutionair als sommige economen het laten uitschijnen. Van een zogenaamde game-changer, een ingreep die alles verandert, is zeker geen sprake, hooguit zal de markten weer een maandje op dreef houden.

Elke drie of vier maanden is er een nieuwe meeting noodzakelijk

Voor hemzelf is de maatregel een goede zaak, Jim Rogers ziet weer kansen om geld te verdienen, maar voor Europa is het een (heel) slechte zaak.

Elke drie of vier maanden is er een nieuwe meeting noodzakelijk, waar de Europese leiders telkens opnieuw komen verklaren dat alles in orde is.

Tot dusver heeft dat allemaal goed gewerkt, maar de financiële markten wordt dit soort steun- en vliegwerk stilaan beu.

De problemen worden aan de wortel niet aangepakt en dat gaat zich ooit wreken. Op dat moment zal Europa een verschrikkelijke prijs moeten betalen, aldus Rogers.

Volgens Rogers is deze ingreep allesbehalve zo revolutionair als sommige economen het laten uitschijnen. Van een zogenaamde game-changer, een ingreep die alles verandert, is zeker geen sprake, hooguit zal de markten weer een maandje op dreef houden.Elke drie of vier maanden is er een nieuwe meeting noodzakelijk Voor hemzelf is de maatregel een goede zaak, Jim Rogers ziet weer kansen om geld te verdienen, maar voor Europa is het een (heel) slechte zaak. Elke drie of vier maanden is er een nieuwe meeting noodzakelijk, waar de Europese leiders telkens opnieuw komen verklaren dat alles in orde is. Tot dusver heeft dat allemaal goed gewerkt, maar de financiële markten wordt dit soort steun- en vliegwerk stilaan beu. De problemen worden aan de wortel niet aangepakt en dat gaat zich ooit wreken. Op dat moment zal Europa een verschrikkelijke prijs moeten betalen, aldus Rogers.