Maar de gevolgen van de Cypriotische crisis zullen niet te onderschatten zijn. De eurozone zal in een depressie verzeild raken want de financiële crisis is een economische crisis geworden die door het instorten van Cyprus nog een stuk erger dreigt te worden.

Er mag een outflow van geld uit de eurozone worden verwacht, terwijl kleine bedrijven en spaarders zullen vermijden te veel cash op de bank te hebben staan.

Een moderne economie kan niet functioneren zonder een gezond bankensysteem. Na Cyprus zal geen enkele bank in de eurozone nog als veilig worden beschouwd.

Maar de gevolgen van de Cypriotische crisis zullen niet te onderschatten zijn. De eurozone zal in een depressie verzeild raken want de financiële crisis is een economische crisis geworden die door het instorten van Cyprus nog een stuk erger dreigt te worden. Er mag een outflow van geld uit de eurozone worden verwacht, terwijl kleine bedrijven en spaarders zullen vermijden te veel cash op de bank te hebben staan. Een moderne economie kan niet functioneren zonder een gezond bankensysteem. Na Cyprus zal geen enkele bank in de eurozone nog als veilig worden beschouwd.