Eigenlijk is alleen Groot-Brittannië het buurland waar de economie nog groeit. Uiteindelijk zal ook de Duitse economie door de knieën te gaan. De crisis in de eurozone dreigt nu het sterkste Europees land te bereiken en dat kan uiteindelijk de eurocrisis opnieuw doen opflakkeren.

Bovendien dreigt Duitsland zelf met deflatiegevaar geconfronteerd te worden. In juni bedroeg de inflatie nog amper 1%, in mei zelfs maar 0,60%. Over het algemeen betekent deflatiegevaar dat de vraag laag is. Wat inderdaad ook bleek uit de kleinhandelscijfers voor de maand mei.

Eigenlijk is alleen Groot-Brittannië het buurland waar de economie nog groeit. Uiteindelijk zal ook de Duitse economie door de knieën te gaan. De crisis in de eurozone dreigt nu het sterkste Europees land te bereiken en dat kan uiteindelijk de eurocrisis opnieuw doen opflakkeren. Bovendien dreigt Duitsland zelf met deflatiegevaar geconfronteerd te worden. In juni bedroeg de inflatie nog amper 1%, in mei zelfs maar 0,60%. Over het algemeen betekent deflatiegevaar dat de vraag laag is. Wat inderdaad ook bleek uit de kleinhandelscijfers voor de maand mei.