Voorlopig blijft Europa in recessie. Pas in de tweede helft van het jaar kan een herstel optreden, dat wel bijna geen dynamiek zal vertonen. Een groot deel van de groeivooruitzichten is afhankelijk van de politieke ontwikkelingen , zegt Alimi.

Dit betekent dat het monetaire beleid laks blijft. Zo zal de Amerikaanse Centrale Bank vermoedelijk het vierde inkoopprogramma (QE4) starten.

Begin 2013 zou de ECB de percentages moeten laten zakken naar 0,5 %. Ondanks dit expansieve monetaire beleid zal inflatie het komende jaar nog altijd niet aan de orde zijn. Dat is ten vroegste iets voor 2014 of 2015.

Voorlopig blijft Europa in recessie. Pas in de tweede helft van het jaar kan een herstel optreden, dat wel bijna geen dynamiek zal vertonen. Een groot deel van de groeivooruitzichten is afhankelijk van de politieke ontwikkelingen , zegt Alimi. Dit betekent dat het monetaire beleid laks blijft. Zo zal de Amerikaanse Centrale Bank vermoedelijk het vierde inkoopprogramma (QE4) starten. Begin 2013 zou de ECB de percentages moeten laten zakken naar 0,5 %. Ondanks dit expansieve monetaire beleid zal inflatie het komende jaar nog altijd niet aan de orde zijn. Dat is ten vroegste iets voor 2014 of 2015.