Dat betekent niet dat alles koek en ei is, aan problemen is nog altijd geen gebrek. De economie groeit echter ondanks het feit dat de Europese Centrale Bank haar balans in de afgelopen 12 maanden met bijna hetzelfde percentage heeft ingekort als met hetwelke de FED de hare verlengde.

De eurozone beschikt nu over voldoende vuurkrachtig indien dit noodzakelijk zou zijn. Bovendien is ook Japan economisch sterker geworden dankzij Abenomics, het programma waarmee de Japanse economie wordt gestimuleerd. Over de afgelopen 12 maanden zijn dus eigenlijk alleen de Verenigde Staten verzwakt.

Dat betekent niet dat alles koek en ei is, aan problemen is nog altijd geen gebrek. De economie groeit echter ondanks het feit dat de Europese Centrale Bank haar balans in de afgelopen 12 maanden met bijna hetzelfde percentage heeft ingekort als met hetwelke de FED de hare verlengde. De eurozone beschikt nu over voldoende vuurkrachtig indien dit noodzakelijk zou zijn. Bovendien is ook Japan economisch sterker geworden dankzij Abenomics, het programma waarmee de Japanse economie wordt gestimuleerd. Over de afgelopen 12 maanden zijn dus eigenlijk alleen de Verenigde Staten verzwakt.