Maar net zoals de economie van de eurozone is de Amerikaanse economie voor groei van de bedrijfswinsten in de komende jaren toch hoofdzakelijk afhankelijk van de internationale economische conjunctuur.

De eurozone aarzelt nog steeds tussen bezuinigingsbeleid en groeibeleid, tussen politieke integratie en nationale soevereiniteit, en zal pas in 2014, vier jaar na het uitbreken van de crisis, de toestand van zijn bankensector aan een serieuze test onderwerpen.

China en Japan geven Europa, maar ook de beleggers een goed voorbeeld van de kracht van overtuigingen, leiderschap en een langetermijnvisie, dat volgens Carmignac ter harte zou moeten worden genomen.

Maar net zoals de economie van de eurozone is de Amerikaanse economie voor groei van de bedrijfswinsten in de komende jaren toch hoofdzakelijk afhankelijk van de internationale economische conjunctuur. De eurozone aarzelt nog steeds tussen bezuinigingsbeleid en groeibeleid, tussen politieke integratie en nationale soevereiniteit, en zal pas in 2014, vier jaar na het uitbreken van de crisis, de toestand van zijn bankensector aan een serieuze test onderwerpen. China en Japan geven Europa, maar ook de beleggers een goed voorbeeld van de kracht van overtuigingen, leiderschap en een langetermijnvisie, dat volgens Carmignac ter harte zou moeten worden genomen.