Maar twee maanden later moet Portugal weer bijna Eur 5 mrd aflossen. Tegen de huidige renteniveaus zal dat het voor het land een moeilijke opgave worden om dit bedrag uit de markt te halen.

Of Portugal het noodfonds zal kunnen ontlopen zal voor een groot deel afhangen van de uitkomst van de Eurotop eind maart. Mochten beleggers naar aanleiding van de uitkomsten op de Eurotop niet het vertrouwen hebben dat de schuldencrisis kan worden opgelost, dan lijkt het onafwendbaar dat Portugal het derde land wordt dat steun zal vragen.

Maar twee maanden later moet Portugal weer bijna Eur 5 mrd aflossen. Tegen de huidige renteniveaus zal dat het voor het land een moeilijke opgave worden om dit bedrag uit de markt te halen. Of Portugal het noodfonds zal kunnen ontlopen zal voor een groot deel afhangen van de uitkomst van de Eurotop eind maart. Mochten beleggers naar aanleiding van de uitkomsten op de Eurotop niet het vertrouwen hebben dat de schuldencrisis kan worden opgelost, dan lijkt het onafwendbaar dat Portugal het derde land wordt dat steun zal vragen.