Morgen worden de BBP-cijfers voor de eurozone voor de maand mei bekendgemaakt. Volgens de economen zal uit de cijfers blijken dat de euroregio in de langste recessie is beland sinds de creatie van de Europese eendheidsmunt nu ongeveer 14 jaar geleden.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg News bij 39 economen wordt gerekend op een daling van het BBP met 0,10%, waarmee de economie voor het zesde kwartaal op rij zou zijn gekrompen. Daarmee zou de recessie langer zijn dan die uit 2008-2009, die 15 maanden heeft geduurd.

Morgen worden de BBP-cijfers voor de eurozone voor de maand mei bekendgemaakt. Volgens de economen zal uit de cijfers blijken dat de euroregio in de langste recessie is beland sinds de creatie van de Europese eendheidsmunt nu ongeveer 14 jaar geleden. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg News bij 39 economen wordt gerekend op een daling van het BBP met 0,10%, waarmee de economie voor het zesde kwartaal op rij zou zijn gekrompen. Daarmee zou de recessie langer zijn dan die uit 2008-2009, die 15 maanden heeft geduurd.