In Brussel was binnen de BEL 20 AB-InBev de sterkste stijger, de brouwer werd voor meevallende bedrijfsresultaten beloond met een 2,75% hogere slotkoers. Aan het andere einde van de sessie stonden D'Ieteren en Belgacom, die beiden zonder veel pardon lager werden gezet.

De werkloosheid in Europa lag vorige maand hoger dan verwacht, zo bleek uit de vanmiddag gepubliceerde cijfers. Dat wil zeggen dat de Europese Centrale Bank haar basisrente verder kan verlagen. Daar is ruimte voor, want de inflatie zakt alsmaar verder weg. De koers van de euro staat op de valutamarkten dan ook stevig onder druk.

In Brussel was binnen de BEL 20 AB-InBev de sterkste stijger, de brouwer werd voor meevallende bedrijfsresultaten beloond met een 2,75% hogere slotkoers. Aan het andere einde van de sessie stonden D'Ieteren en Belgacom, die beiden zonder veel pardon lager werden gezet. De werkloosheid in Europa lag vorige maand hoger dan verwacht, zo bleek uit de vanmiddag gepubliceerde cijfers. Dat wil zeggen dat de Europese Centrale Bank haar basisrente verder kan verlagen. Daar is ruimte voor, want de inflatie zakt alsmaar verder weg. De koers van de euro staat op de valutamarkten dan ook stevig onder druk.