Jeroen van Bezooijen ziet drie belangrijke gevolgen voor LDI-strategieën (Liability Driven Investing).

1) Allereerst zullen verplichtingen 0% tot 10% dalen, wat de solvabiliteitsposities ten goede komt.

2) Ten tweede neemt de duration van de verplichtingen af en het effectief rendement toe, vergeleken met de huidige situatie van marktconsistente waardering. Durations kunnen tot 25% lager uitkomen, afhankelijk van de gemiddelde looptijd van de verplichtingen.

3) Het laatste gevolg is dat het niet mogelijk is om verplichtingen nauwkeurig te matchen, omdat de UFR-rentetermijnstructuur (RTS) niet 'belegbaar' is. Van Bezooijen stelt daarom voor om LDI-strategieën af te stemmen op de voornaamste karakteristieken van de verplichtingen zoals effectief rendement, duration en curvegevoeligheid.

Om verschillende redenen raadt volgens Jeroen van Bezooijen pensioenfondsen aan om LDI-strategieën niet te snel te veranderen en volledig aan te passen aan de UFR.

Jeroen van Bezooijen ziet drie belangrijke gevolgen voor LDI-strategieën (Liability Driven Investing). 1) Allereerst zullen verplichtingen 0% tot 10% dalen, wat de solvabiliteitsposities ten goede komt. 2) Ten tweede neemt de duration van de verplichtingen af en het effectief rendement toe, vergeleken met de huidige situatie van marktconsistente waardering. Durations kunnen tot 25% lager uitkomen, afhankelijk van de gemiddelde looptijd van de verplichtingen. 3) Het laatste gevolg is dat het niet mogelijk is om verplichtingen nauwkeurig te matchen, omdat de UFR-rentetermijnstructuur (RTS) niet 'belegbaar' is. Van Bezooijen stelt daarom voor om LDI-strategieën af te stemmen op de voornaamste karakteristieken van de verplichtingen zoals effectief rendement, duration en curvegevoeligheid. Om verschillende redenen raadt volgens Jeroen van Bezooijen pensioenfondsen aan om LDI-strategieën niet te snel te veranderen en volledig aan te passen aan de UFR.