De financials zijn momenteel de sterkste dalers binnen de BEL 20, UCB houdt voorlopig stand in de plus.

De Eurozone Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI), de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie, is vorige maand gedaald tot 47,70, ten opzichte van 49 de maand voordien.

Het was al de achtste maand op rij dat de index is gedaald. Onder 50 is er sprake van een krimp van de activiteiten in de verwerkende industrie. De recessie in de Europese periferie dreigt zich te verspreiden naar de kern van de eurozone, ook in Frankrijk en in Duitsland is nu van een verzwakking sprake.

Ook Miko spreekt zich niet uit over de toekomst

Miko kende in 2011 een stijging van de omzet met 10,5 %, zo werd afgelopen vrijdagavond bekendgemaakt. De bedrijfswinst, bedrijfscashflow en de nettowinst daalden met respectievelijk 26,0 %, 15,8 % en 28,0 %. Deze resultaten bevestigen de al in november aangekondigde enorme margedruk die is ontstaan ten gevolge van de hoge grondstoffenprijzen.

Aan het formuleren van vooruitzichten voor 2012 durft Frans Van Tilborg van het bedrijf zich niet te wagen. De grondstoffenmarkten blijven erg volatiel en speculatief. Ook voor wat betreft de algemene economische toestand blijft het koffiedik kijken. In 2011 investeerden wij 11,8 miljoen euro. Voor 2012 hebben we 14,2 miljoen euro voorzien.

KBC Securities merkt op dat Miko de prijsstijgingen van de grondstoffen slechts gedeeltelijk kan doorrekenen aan de klanten. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, maar het koersdoel wordt verlaagd tot 53,50 euro.

De financials zijn momenteel de sterkste dalers binnen de BEL 20, UCB houdt voorlopig stand in de plus. De Eurozone Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI), de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie, is vorige maand gedaald tot 47,70, ten opzichte van 49 de maand voordien. Het was al de achtste maand op rij dat de index is gedaald. Onder 50 is er sprake van een krimp van de activiteiten in de verwerkende industrie. De recessie in de Europese periferie dreigt zich te verspreiden naar de kern van de eurozone, ook in Frankrijk en in Duitsland is nu van een verzwakking sprake. Ook Miko spreekt zich niet uit over de toekomst Miko kende in 2011 een stijging van de omzet met 10,5 %, zo werd afgelopen vrijdagavond bekendgemaakt. De bedrijfswinst, bedrijfscashflow en de nettowinst daalden met respectievelijk 26,0 %, 15,8 % en 28,0 %. Deze resultaten bevestigen de al in november aangekondigde enorme margedruk die is ontstaan ten gevolge van de hoge grondstoffenprijzen. Aan het formuleren van vooruitzichten voor 2012 durft Frans Van Tilborg van het bedrijf zich niet te wagen. De grondstoffenmarkten blijven erg volatiel en speculatief. Ook voor wat betreft de algemene economische toestand blijft het koffiedik kijken. In 2011 investeerden wij 11,8 miljoen euro. Voor 2012 hebben we 14,2 miljoen euro voorzien. KBC Securities merkt op dat Miko de prijsstijgingen van de grondstoffen slechts gedeeltelijk kan doorrekenen aan de klanten. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, maar het koersdoel wordt verlaagd tot 53,50 euro.