De BEL 20 noteert ruim een half procent boven het slotniveau van afgelopen vrijdag, de Euro Stoxx 50 laat een winst van iets minder dan een kwart procent optekenen.

De Europese verwerkend industre plooit sterker terug dan verwacht, zo bleek uit de Markit's final Purchasing Managers' Index (PMI).

De landen uit de Europese periferie trekken nu ook de landen uit de kern van de eurozone mee naar omlaag. Het is al de 13de maand op rij dat de PMI onder het niveau van 50 noteert. Kijken we nog even naar de cijfers die Exmar vorige week bekendmaakte.

Exmar opnieuw winstgevend in eerste halfjaar

Exmar realiseerde een bedrijfsresultaat (EBIT) van USD 52,5 miljoen tijdens de eerste 6 maanden van 2012 (USD -11,6 miljoen voor het eerste semester 2011).

In het bedrijfsresultaat is de winst op de finale afrekening van de OPTI-EX® voor USD 23,9 miljoen en de netto winst op de verkoop van de LPG schepen CHACONIA en de ELVERSELE voor USD 6,3 miljoen begrepen.

Het financieel resultaat werd negatief beïnvloed door de wijziging in de reële waarde van de interest rate swaps voor het beheer van het renterisico op de langetermijnfinanciering van de vloot dat resulteerde in een non-cash, niet gerealiseerd verlies van USD -1 miljoen (eerste semester 2011: USD -3,7 miljoen) en door USD -0,3 miljoen niet-gerealiseerd wisselkoersverlies (eerste semester 2011: USD -1,6 miljoen).

Voor het eerste semester 2012 bedraagt het geconsolideerde resultaat na belasting USD 33,6 miljoen (eerste helft 2011: USD -37,9 miljoen).

De BEL 20 noteert ruim een half procent boven het slotniveau van afgelopen vrijdag, de Euro Stoxx 50 laat een winst van iets minder dan een kwart procent optekenen. De Europese verwerkend industre plooit sterker terug dan verwacht, zo bleek uit de Markit's final Purchasing Managers' Index (PMI). De landen uit de Europese periferie trekken nu ook de landen uit de kern van de eurozone mee naar omlaag. Het is al de 13de maand op rij dat de PMI onder het niveau van 50 noteert. Kijken we nog even naar de cijfers die Exmar vorige week bekendmaakte. Exmar opnieuw winstgevend in eerste halfjaar Exmar realiseerde een bedrijfsresultaat (EBIT) van USD 52,5 miljoen tijdens de eerste 6 maanden van 2012 (USD -11,6 miljoen voor het eerste semester 2011). In het bedrijfsresultaat is de winst op de finale afrekening van de OPTI-EX® voor USD 23,9 miljoen en de netto winst op de verkoop van de LPG schepen CHACONIA en de ELVERSELE voor USD 6,3 miljoen begrepen. Het financieel resultaat werd negatief beïnvloed door de wijziging in de reële waarde van de interest rate swaps voor het beheer van het renterisico op de langetermijnfinanciering van de vloot dat resulteerde in een non-cash, niet gerealiseerd verlies van USD -1 miljoen (eerste semester 2011: USD -3,7 miljoen) en door USD -0,3 miljoen niet-gerealiseerd wisselkoersverlies (eerste semester 2011: USD -1,6 miljoen). Voor het eerste semester 2012 bedraagt het geconsolideerde resultaat na belasting USD 33,6 miljoen (eerste helft 2011: USD -37,9 miljoen).