De kans is groot dat SYRIZA in Griekenland de grootste partij zal worden en een herziening van het reddingsplan voor het land zal eisen. Het extreem-linkse SYRIZA voert namelijk een verwoede strijd tegen de zware besparingsmaatregelen die Griekenland in ruil voor hulp opgelegd werden.

Een "euro working group" van vice-ministers van Financiën zou opgericht zijn om een eventuele schok op te vangen wanneer de Grieken weigeren nog te voldoen aan de voorwaarden opgelegd in het reddingsplan. Tegen die achtergrond zou het voorals nog tot een Griekse exit van de eurozone kunnen komen.

De kans is groot dat SYRIZA in Griekenland de grootste partij zal worden en een herziening van het reddingsplan voor het land zal eisen. Het extreem-linkse SYRIZA voert namelijk een verwoede strijd tegen de zware besparingsmaatregelen die Griekenland in ruil voor hulp opgelegd werden. Een "euro working group" van vice-ministers van Financiën zou opgericht zijn om een eventuele schok op te vangen wanneer de Grieken weigeren nog te voldoen aan de voorwaarden opgelegd in het reddingsplan. Tegen die achtergrond zou het voorals nog tot een Griekse exit van de eurozone kunnen komen.