Jesse Colombo, analist bij Real-World Economics Review Blog, zette de evolutie van de huizenprijzen in een aantal Europese landen eens op een rijtje. Blijkt dat die markten onderling niet met elkaar verbonden zijn, elke markt draait op haar eigen dynamiek.

Colombo verzamelde de gegevens over een periode van vier jaar. Het gevaarlijkste vooroordeel is volgens hem dat iedereen gelooft dat de individuele welvaart als gevolg van de prijsstijgingen op de vastgoedmarkt toeneemt, want in zijn visie zeer zeker niet het geval is.

Jesse Colombo, analist bij Real-World Economics Review Blog, zette de evolutie van de huizenprijzen in een aantal Europese landen eens op een rijtje. Blijkt dat die markten onderling niet met elkaar verbonden zijn, elke markt draait op haar eigen dynamiek. Colombo verzamelde de gegevens over een periode van vier jaar. Het gevaarlijkste vooroordeel is volgens hem dat iedereen gelooft dat de individuele welvaart als gevolg van de prijsstijgingen op de vastgoedmarkt toeneemt, want in zijn visie zeer zeker niet het geval is.