De vijf grootste landen uit de eurozone zouden te optimistische groeivooruitzichten hanteren als basis voor de afbouw van hun schulden. Het vijftal poogt, zoals de Europese Unie het wil, het deficiet op hun begroting terug te dringen tot nog 3% van het BBP.

De begrotingscijfers kunnen gaan tegenvallen wanneer de economische groei traag blijft, aldus nog de Europese Unie. Met name de strategie die Duitsland volgt om het tekort terug te dringen, wordt gekenmerkt door een gebrek aan realisme.

Berlijn zou bepaalde belastingverlagingen - aangekondigd door kanselier Angela Merkel - moeten terugschroeven. Anderzijds merkte de Europese Unie op dat ook de overheidsuitgaven teruggedrongen moeten worden.

De Duitsers kijken bovendien niet ver genoeg naar de toekomst, het is bijvoorbeeld onduidelijk wat er volgend jaar te gebeuren staat.

De Fransen zouden anderzijds vergeten zijn om een veiligheidsmarge in te bouwen, de Spanjaarden zullen de broeksriem extra moeten aantrekken en het pensioenstelsel hervormen.

Van Italië en Nederland verwacht de Europese Unie eveneens extra maatregelen met betrekking tot het terugdringen van het tekort op het budget.

De vijf grootste landen uit de eurozone zouden te optimistische groeivooruitzichten hanteren als basis voor de afbouw van hun schulden. Het vijftal poogt, zoals de Europese Unie het wil, het deficiet op hun begroting terug te dringen tot nog 3% van het BBP. De begrotingscijfers kunnen gaan tegenvallen wanneer de economische groei traag blijft, aldus nog de Europese Unie. Met name de strategie die Duitsland volgt om het tekort terug te dringen, wordt gekenmerkt door een gebrek aan realisme. Berlijn zou bepaalde belastingverlagingen - aangekondigd door kanselier Angela Merkel - moeten terugschroeven. Anderzijds merkte de Europese Unie op dat ook de overheidsuitgaven teruggedrongen moeten worden. De Duitsers kijken bovendien niet ver genoeg naar de toekomst, het is bijvoorbeeld onduidelijk wat er volgend jaar te gebeuren staat. De Fransen zouden anderzijds vergeten zijn om een veiligheidsmarge in te bouwen, de Spanjaarden zullen de broeksriem extra moeten aantrekken en het pensioenstelsel hervormen. Van Italië en Nederland verwacht de Europese Unie eveneens extra maatregelen met betrekking tot het terugdringen van het tekort op het budget.