Cyprus had zich ontpopt tot een offshore financieel centrum, maar dat project had al snel zijn limieten bereikt. Het probleem was echter dat de Cyprioten dit niet wensten in te zien en zich krampachtig aan het verleden bleven vastklampen. Om een nieuwe toekomst op te bouwen, zal van nul herbegonnen moeten worden.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble merkte op dat Cyprus zich vorig weekend tijdens de onderhandelingen bijzonder halsstarrig had opgesteld. Nochtans is het absoluut noodzakelijk de zaken in Cyprus in de toekomst op een heel andere manier worden aangepakt.

Cyprus had zich ontpopt tot een offshore financieel centrum, maar dat project had al snel zijn limieten bereikt. Het probleem was echter dat de Cyprioten dit niet wensten in te zien en zich krampachtig aan het verleden bleven vastklampen. Om een nieuwe toekomst op te bouwen, zal van nul herbegonnen moeten worden. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble merkte op dat Cyprus zich vorig weekend tijdens de onderhandelingen bijzonder halsstarrig had opgesteld. Nochtans is het absoluut noodzakelijk de zaken in Cyprus in de toekomst op een heel andere manier worden aangepakt.