Dat geldt bijvoorbeeld voor Ierland, dat als gevolg van de zwakke economische vooruitzichten eigenlijk geen enkele andere hoop meer heeft dan een herschikking van de schulden aan te vragen.

De bekende Ierse econoom David McWilliams is van mening dat de Duitse en Franse banken uiteindelijk toch de pijn zullen moeten verdragen en afschrijvingen op hun obligatieportefeuille moeten doen.

Die banken hebben samen voor ongeveer 700 miljard euro aan perifere staatsobligaties in portefeuille. Dat is volgens McWilliams overigens de schuld van ondoordachte beleggingen die ze in de afgelopen vier jaar hebben gedaan.

Dat geldt bijvoorbeeld voor Ierland, dat als gevolg van de zwakke economische vooruitzichten eigenlijk geen enkele andere hoop meer heeft dan een herschikking van de schulden aan te vragen. De bekende Ierse econoom David McWilliams is van mening dat de Duitse en Franse banken uiteindelijk toch de pijn zullen moeten verdragen en afschrijvingen op hun obligatieportefeuille moeten doen. Die banken hebben samen voor ongeveer 700 miljard euro aan perifere staatsobligaties in portefeuille. Dat is volgens McWilliams overigens de schuld van ondoordachte beleggingen die ze in de afgelopen vier jaar hebben gedaan.