De Europese Unie is nu veel sterker dan tijdens de Griekenland-crisis, zo meent David Bianco, head US equity strategy bij Bank of America Merrill Lynch. Daardoor kan een beter antwoord op de crisis worden geformuleerd.

Op de financiële markten overheerst het gevoel dat Europa de crisis onder controle kan houden, onder andere dankzij het stabilisatiefonds van 750 miljard euro dat klaar ligt.

Bovendien kan dat fonds nog worden aangevuld indien dit noodzakelijk zou moeten zijn. Volgens Bianco zijn de kansen op een instorten van de Europese muntunie nu een stuk kleiner dan in mei.

De Europese Unie is nu veel sterker dan tijdens de Griekenland-crisis, zo meent David Bianco, head US equity strategy bij Bank of America Merrill Lynch. Daardoor kan een beter antwoord op de crisis worden geformuleerd. Op de financiële markten overheerst het gevoel dat Europa de crisis onder controle kan houden, onder andere dankzij het stabilisatiefonds van 750 miljard euro dat klaar ligt. Bovendien kan dat fonds nog worden aangevuld indien dit noodzakelijk zou moeten zijn. Volgens Bianco zijn de kansen op een instorten van de Europese muntunie nu een stuk kleiner dan in mei.