Dat is alleszins de mening van de Franse minister van Industrie Arnaud Montebourg. Uiteindelijk is Europa bezig om zichzelf te ondergraven, de gevoerde politiek ondermijnt het Europa-gevoel. Steeds meer Europeanen keren zich af van Europa en zoeken hun politiek heil bij extremen.

De Europese Unie geeft bijvoorbeeld Beppe Grillo de brandstof die hij nodig heeft, waardoor de Italiaanse clown-politicus nog populairder kan worden. Ook extreem-rechtse partijen zoals Nieuwe Dageraad in Griekenland en Front National vinden hun voedingsbron bij de Europese politiek.

Dat is alleszins de mening van de Franse minister van Industrie Arnaud Montebourg. Uiteindelijk is Europa bezig om zichzelf te ondergraven, de gevoerde politiek ondermijnt het Europa-gevoel. Steeds meer Europeanen keren zich af van Europa en zoeken hun politiek heil bij extremen. De Europese Unie geeft bijvoorbeeld Beppe Grillo de brandstof die hij nodig heeft, waardoor de Italiaanse clown-politicus nog populairder kan worden. Ook extreem-rechtse partijen zoals Nieuwe Dageraad in Griekenland en Front National vinden hun voedingsbron bij de Europese politiek.