De ondertrend is vandaag niettemin licht positief, met vanaf de opening een aantrekkende beweging. Ook in de Verenigde Staten viel gisteren op de beurs van Wall Street weinig of niets te beleven, de belangrijkste indices bleven er dicht bij huis.

De interesse van de beleggers zal op de eerste plaats uitgaan naar de Europese top die vandaag wordt gehouden. De Europese Unie buigt zich in Brussel over huidige situatie, waarbij uiteraard de besparingsmaatregelen en de jeugdwerkloosheid op de agenda zullen staan.

Gisteren werd bekend dat de jeugdwerkloosheid in de Zuid-Europese probleemlanden blijft toenemen. Daar moet dringend iets aan worden gedaan, zo niet dreigt er in landen als Griekenland, Spanje en Italië op sociaal vlak een uiterst explosieve situatie te ontstaan.

De ondertrend is vandaag niettemin licht positief, met vanaf de opening een aantrekkende beweging. Ook in de Verenigde Staten viel gisteren op de beurs van Wall Street weinig of niets te beleven, de belangrijkste indices bleven er dicht bij huis. De interesse van de beleggers zal op de eerste plaats uitgaan naar de Europese top die vandaag wordt gehouden. De Europese Unie buigt zich in Brussel over huidige situatie, waarbij uiteraard de besparingsmaatregelen en de jeugdwerkloosheid op de agenda zullen staan. Gisteren werd bekend dat de jeugdwerkloosheid in de Zuid-Europese probleemlanden blijft toenemen. Daar moet dringend iets aan worden gedaan, zo niet dreigt er in landen als Griekenland, Spanje en Italië op sociaal vlak een uiterst explosieve situatie te ontstaan.