Duitsland en Frankrijk streven naar een soort competiviteitspact, met onderlinge afspraken om de kracht van de eurozone te vergroten.

Voorlopig wagen ze zich echter niet aan het concreet formuleren van voorwaarden, kwestie van politiek geen lidstaten voor het hoofd te stoten.

Nochtans zullen Duitsers en Fransen niet om de hete brei kunnen heenstappen, vroeg of laat zullen concrete voorwaarden voor steun van het Europees Stabiliteitsfonds op tafel moeten komen liggen.

Op basis van de EU-top kan alleszins worden vastgesteld dat de bereidheid bestaat om dat fonds te vergroten en te verbreden, maar dan wel ten koste van een aantal toegevingen door de lidstaten.

Duitsland en Frankrijk streven naar een soort competiviteitspact, met onderlinge afspraken om de kracht van de eurozone te vergroten. Voorlopig wagen ze zich echter niet aan het concreet formuleren van voorwaarden, kwestie van politiek geen lidstaten voor het hoofd te stoten. Nochtans zullen Duitsers en Fransen niet om de hete brei kunnen heenstappen, vroeg of laat zullen concrete voorwaarden voor steun van het Europees Stabiliteitsfonds op tafel moeten komen liggen. Op basis van de EU-top kan alleszins worden vastgesteld dat de bereidheid bestaat om dat fonds te vergroten en te verbreden, maar dan wel ten koste van een aantal toegevingen door de lidstaten.