De Stoxx Europe opende iets hoger, waarbij blijk wordt gegeven van voorzichtigheid na afloop van de FED-meeting. De Brusselse beurs opende op haar beurt licht in de plus, met KBC als sterkste stijger.

In juni was er al een principeakkoord bereikt, maar vannacht zijn de 27 ministers van Financiën van de Europese Unie het eens geraakt over het toezicht op de banken in de eurozone.

De Belgische Bankenunie was voorstander van zo'n akkoord en steekt haar tevredenheid dan ook niet onder stoelen of banken.

Het akkoord is op de eerste plaats bedoeld om het vertrouwen in de Europese banken te herstellen, want dat vertrouwen was inmiddels ver zoek geraakt.

Daarnaast hopen de 27 leden van de Europese Unie ook de rust op de financiële markten te herstellen.

De Stoxx Europe opende iets hoger, waarbij blijk wordt gegeven van voorzichtigheid na afloop van de FED-meeting. De Brusselse beurs opende op haar beurt licht in de plus, met KBC als sterkste stijger. In juni was er al een principeakkoord bereikt, maar vannacht zijn de 27 ministers van Financiën van de Europese Unie het eens geraakt over het toezicht op de banken in de eurozone. De Belgische Bankenunie was voorstander van zo'n akkoord en steekt haar tevredenheid dan ook niet onder stoelen of banken. Het akkoord is op de eerste plaats bedoeld om het vertrouwen in de Europese banken te herstellen, want dat vertrouwen was inmiddels ver zoek geraakt. Daarnaast hopen de 27 leden van de Europese Unie ook de rust op de financiële markten te herstellen.