De bedoeling is om sneller te kunnen ingrijpen wanneer zich een nieuwe financiële crisis voordoet. De toezichthouders kunnen een "special manager" aanduiden wanneer een bank financieel niet meer op eigen been kan staan.

Voorwaarde is ook dat die bank geen geloofwaardig reorganisatieplan kan voorleggen. De toezichthouders zouden ook kunnen beslissen om dividendbetalingen te schrappen of om topmanagers te ontslaan.

De belangrijkste opgave van de toezichthouders zou het garanderen van de stabiliteit van het financieel systeem zijn. De titel van het EU-rapport waar Bloomberg News de hand op kon leggen was "An EU Framework for Crisis Management in the Financial Sector".

De bedoeling is om sneller te kunnen ingrijpen wanneer zich een nieuwe financiële crisis voordoet. De toezichthouders kunnen een "special manager" aanduiden wanneer een bank financieel niet meer op eigen been kan staan. Voorwaarde is ook dat die bank geen geloofwaardig reorganisatieplan kan voorleggen. De toezichthouders zouden ook kunnen beslissen om dividendbetalingen te schrappen of om topmanagers te ontslaan. De belangrijkste opgave van de toezichthouders zou het garanderen van de stabiliteit van het financieel systeem zijn. De titel van het EU-rapport waar Bloomberg News de hand op kon leggen was "An EU Framework for Crisis Management in the Financial Sector".