De Markit iTraxx SovX Western Europe Index staat nu 7 basispunten boven de Markit iTraxx SovX CEEMEA Index, een index die onder andere Roemenië, Turkije en Oekraïne omvat.

In februari bedroeg het verschil tussen beide indices nog 160 basispunten en dat in het voordeel van de Markit iTraxx SovX Western Europe Index. Sindsdien is de situatie echter helemaal omgeslagen.

Daarbij mag natuurlijk niet over het hoofd worden gezien dat de landen uit de eurozone dit jaar voor een enorm bedrag aan staatsobligaties moeten geplaatst zien te krijgen.

De Markit iTraxx SovX Western Europe Index staat nu 7 basispunten boven de Markit iTraxx SovX CEEMEA Index, een index die onder andere Roemenië, Turkije en Oekraïne omvat. In februari bedroeg het verschil tussen beide indices nog 160 basispunten en dat in het voordeel van de Markit iTraxx SovX Western Europe Index. Sindsdien is de situatie echter helemaal omgeslagen. Daarbij mag natuurlijk niet over het hoofd worden gezien dat de landen uit de eurozone dit jaar voor een enorm bedrag aan staatsobligaties moeten geplaatst zien te krijgen.