Enel, de Italiaanse nutsgroep, zag zijn kredietrating onder herziening worden geplaatst door Moody's Investors Service. De reden is dat Spanje de betaling van 14,60 miljard euro aan Endesa, de Spaanse dochter van Enel, heeft bevroren.

Niet te verwonderen dus dat de obligaties van Enel bij de slechtst presterende waren in de Bank of America's EMU Corporate Index. Deze index wordt samengesteld uit 50 bedrijfsobligaties.

Spanje moet als gevolg van de begrotingscrisis de buikriem aansnoeren, met als gevolg dat het problemen heeft om zijn elektriciteitsrekeningen te betalen.

Wanneer ook andere bedrijven als Enel daarvan hinder gaan ondervinden, kan dit het imago van de markt voor bedrijfsobligaties zware schade toebrengen.

Enel, de Italiaanse nutsgroep, zag zijn kredietrating onder herziening worden geplaatst door Moody's Investors Service. De reden is dat Spanje de betaling van 14,60 miljard euro aan Endesa, de Spaanse dochter van Enel, heeft bevroren. Niet te verwonderen dus dat de obligaties van Enel bij de slechtst presterende waren in de Bank of America's EMU Corporate Index. Deze index wordt samengesteld uit 50 bedrijfsobligaties. Spanje moet als gevolg van de begrotingscrisis de buikriem aansnoeren, met als gevolg dat het problemen heeft om zijn elektriciteitsrekeningen te betalen. Wanneer ook andere bedrijven als Enel daarvan hinder gaan ondervinden, kan dit het imago van de markt voor bedrijfsobligaties zware schade toebrengen.