De koersen van de corelanden werden duurder, die van de niet-corelanden werden goedkoper. De spread tussen beide nam grote vormen aan.

De afgelopen dagen kon men echter vaststellen dat de Europese staatsobligaties in dezelfde richting bewegen, zowel de rendementen op de Duitse als op de periferen obligaties ging opnieuw stijgen. Het rendement op de 10-jarige Spaanse steeg tot boven 5% en de rest van de periferie volgde.

Anderzijds nam echter ook het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie met tweederde procent toe. De vraag is of deze synchrone beweging wel zo gezond mag worden genoemd. Volgens sommige economen is er sprake van een soort balkanisatie van Europa en dat belooft niet veel goeds.

De koersen van de corelanden werden duurder, die van de niet-corelanden werden goedkoper. De spread tussen beide nam grote vormen aan. De afgelopen dagen kon men echter vaststellen dat de Europese staatsobligaties in dezelfde richting bewegen, zowel de rendementen op de Duitse als op de periferen obligaties ging opnieuw stijgen. Het rendement op de 10-jarige Spaanse steeg tot boven 5% en de rest van de periferie volgde. Anderzijds nam echter ook het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie met tweederde procent toe. De vraag is of deze synchrone beweging wel zo gezond mag worden genoemd. Volgens sommige economen is er sprake van een soort balkanisatie van Europa en dat belooft niet veel goeds.