Volgens Bullard zijn er verschillende redenen aan te halen waarom deze nieuwe bedreiging de wereldwijde opleving niet in gevaar zal brengen en zodoende geen nieuwe recessie zal veroorzaken.

Landen met schulden zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd zijn. Af en toe leidt die schuldenproblematiek tot crisissen, maar intrinsiek hoeven deze geen schok toe te brengen aan het economisch systeem.

Voorlopig profiteren de Verenigde Staten volgens Bullard zelfs van de Europese schuldencrisis omdat als gevolg van de vlucht naar veiligheid de rente in de VS werd gedrukt.

Volgens Bullard zijn er verschillende redenen aan te halen waarom deze nieuwe bedreiging de wereldwijde opleving niet in gevaar zal brengen en zodoende geen nieuwe recessie zal veroorzaken. Landen met schulden zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd zijn. Af en toe leidt die schuldenproblematiek tot crisissen, maar intrinsiek hoeven deze geen schok toe te brengen aan het economisch systeem. Voorlopig profiteren de Verenigde Staten volgens Bullard zelfs van de Europese schuldencrisis omdat als gevolg van de vlucht naar veiligheid de rente in de VS werd gedrukt.