Daarmee wordt aangegeven dat de financiële markten zich wel degelijk zorgen maken over de Europese schuldencrisis, hoewel de euro zich recent weer heeft hersteld.

Die vormt bovendien een bedreiging voor de wereldvrede. Het oplopen van de werkloosheid en de armoede in grote delen van Europa verhoogt het onveiligheidsgevoel. Bovendien lopen de spanningen tussen de individuele landen van de eurozone steeds verder op.

Bij de Italiaanse parlementsverkiezingen vielen bijvoorbeeld de anti-Duitse gevoelens op, met opnieuw verwijzigingen naar de nazi-periode.

De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker beschuldigt Duitsland er van de binnenlandse politiek te laten primeren op de Europese en dat kan op termijn slecht aflopen.

Daarmee wordt aangegeven dat de financiële markten zich wel degelijk zorgen maken over de Europese schuldencrisis, hoewel de euro zich recent weer heeft hersteld. Die vormt bovendien een bedreiging voor de wereldvrede. Het oplopen van de werkloosheid en de armoede in grote delen van Europa verhoogt het onveiligheidsgevoel. Bovendien lopen de spanningen tussen de individuele landen van de eurozone steeds verder op. Bij de Italiaanse parlementsverkiezingen vielen bijvoorbeeld de anti-Duitse gevoelens op, met opnieuw verwijzigingen naar de nazi-periode. De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker beschuldigt Duitsland er van de binnenlandse politiek te laten primeren op de Europese en dat kan op termijn slecht aflopen.