Theodoor Gilissen Bankiers: "De risico-opslag van de 10-jaars Ierse staatsobligatie liep met 60 bps op naar 618 bps. Directe aanleiding was het besluit van clearinghouse LHC Clearnet de marges voor handel in Iers staatspapier te verhogen, maar verhalen over de verliezen op Ierse woninghypotheken speelde ook een rol."

De president van de Ierse centrale bank sprak berichten tegen dat banken verliezen op hun hypotheekportefeuille zouden verstoppen. Op dit moment worden prijzen bepaald door een kopersstaking, die iets weg heeft van het sentiment van 18 maanden geleden.

Theodoor Gilissen Bankiers: "De problemen zijn reëel en aanzienlijk, maar de handel is vrijwel opgedroogd, wat leidt tot overdreven grote uitslagen Ierland zelf zit niet in een liquiditeitscrisis (in tegenstelling tot Griekenland eerder dit jaar); de Ieren hebben genoeg liquiditeiten tot juni 2011."

Theodoor Gilissen Bankiers: "De risico-opslag van de 10-jaars Ierse staatsobligatie liep met 60 bps op naar 618 bps. Directe aanleiding was het besluit van clearinghouse LHC Clearnet de marges voor handel in Iers staatspapier te verhogen, maar verhalen over de verliezen op Ierse woninghypotheken speelde ook een rol." De president van de Ierse centrale bank sprak berichten tegen dat banken verliezen op hun hypotheekportefeuille zouden verstoppen. Op dit moment worden prijzen bepaald door een kopersstaking, die iets weg heeft van het sentiment van 18 maanden geleden. Theodoor Gilissen Bankiers: "De problemen zijn reëel en aanzienlijk, maar de handel is vrijwel opgedroogd, wat leidt tot overdreven grote uitslagen Ierland zelf zit niet in een liquiditeitscrisis (in tegenstelling tot Griekenland eerder dit jaar); de Ieren hebben genoeg liquiditeiten tot juni 2011."