Schmieding verwijst als voorbeeld naar Griekenland, waar een jaar geleden de risico's op een Grexit nog als erg groot ingeschat werden.

Met uitzondering van Italië, waar het post-Monti tijdperk nog moet worden ingevuld, is de rust in alle andere landen teruggekeerd.

De Europese schuldencrisis kan volgens Schmieding op het einde van dit jaar grotendeels achter de rug zijn, want de financiële positie van de eurozone is veel eter dan die van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Japan. Italië wordt door de econoom omschreven als de "big political tail risk for the euro zone".

Schmieding verwijst als voorbeeld naar Griekenland, waar een jaar geleden de risico's op een Grexit nog als erg groot ingeschat werden. Met uitzondering van Italië, waar het post-Monti tijdperk nog moet worden ingevuld, is de rust in alle andere landen teruggekeerd. De Europese schuldencrisis kan volgens Schmieding op het einde van dit jaar grotendeels achter de rug zijn, want de financiële positie van de eurozone is veel eter dan die van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Japan. Italië wordt door de econoom omschreven als de "big political tail risk for the euro zone".