Het zal duidelijk zijn dat het afbouwen van die schuldenberg niet op 1, 2, 3 zal gebeuren, het kan jaren duren alvorens we uit het moeras zijn. Het tweede luik van de crisis is uiteraard de bankencrisis, die al evenmin op een wip en een zucht kan worden opgelost.

Probleem van de concurrentiekracht moet stapgewijs opgelost worden

Een oplossing voor de bankencrisis zal er niet voor 2014 komen, maar de bankenunie is alvast een stap in de goede richting. Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, merkt op dat er dan nog het probleem van de concurrentiekracht blijft.

Dit probleem moet stapsgewijs opgelost worden, een oplossing moet land per land worden aangereikt. Uiteraard zal het ook tijd vergen alvorens de landen die op concurrentieel vlak achterstand hebben opgelopen deze achterstand opnieuw hebben opgehaald.

Het zal duidelijk zijn dat het afbouwen van die schuldenberg niet op 1, 2, 3 zal gebeuren, het kan jaren duren alvorens we uit het moeras zijn. Het tweede luik van de crisis is uiteraard de bankencrisis, die al evenmin op een wip en een zucht kan worden opgelost.Probleem van de concurrentiekracht moet stapgewijs opgelost worden Een oplossing voor de bankencrisis zal er niet voor 2014 komen, maar de bankenunie is alvast een stap in de goede richting. Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, merkt op dat er dan nog het probleem van de concurrentiekracht blijft. Dit probleem moet stapsgewijs opgelost worden, een oplossing moet land per land worden aangereikt. Uiteraard zal het ook tijd vergen alvorens de landen die op concurrentieel vlak achterstand hebben opgelopen deze achterstand opnieuw hebben opgehaald.