Die gelooft dat het scenario van een verdere verdieping van de crisis alvorens er licht aan het einde van de tunnel komt 65% kans op slagen maakt. Eliott ziet anderzijds 10% kans op een gunstig scenario (Europa overleeft de crisis zonder veel kleerscheuren) en 25% kans op een worst-case scenario.

Er dient nog heel wat te gebeuren

De visie van Elliott is gebaseerd op de vaststelling dat de Europese leiders tot dusver geweigerd hebben om de grote kanonnen boven te halen. De tot dusver aangekondigde maatregelen werden aan zoveel voorwaarden verbonden dat ze onmogelijk hun doel kunnen bereiken.

Elliott verwacht dat het vroeg of laat ergens in Europa mis gaat lopen, in de vorm van het bankroet gaan van een land. Er zijn heel wat kandidaten voor zo'n bankroet, daardoor valt het moeilijk te zeggen wie het gaat worden. Pas daarna zullen de ogen van de politici opengaan en kan er aan doortastende maatregelen worden gedacht.

Die gelooft dat het scenario van een verdere verdieping van de crisis alvorens er licht aan het einde van de tunnel komt 65% kans op slagen maakt. Eliott ziet anderzijds 10% kans op een gunstig scenario (Europa overleeft de crisis zonder veel kleerscheuren) en 25% kans op een worst-case scenario.Er dient nog heel wat te gebeuren De visie van Elliott is gebaseerd op de vaststelling dat de Europese leiders tot dusver geweigerd hebben om de grote kanonnen boven te halen. De tot dusver aangekondigde maatregelen werden aan zoveel voorwaarden verbonden dat ze onmogelijk hun doel kunnen bereiken. Elliott verwacht dat het vroeg of laat ergens in Europa mis gaat lopen, in de vorm van het bankroet gaan van een land. Er zijn heel wat kandidaten voor zo'n bankroet, daardoor valt het moeilijk te zeggen wie het gaat worden. Pas daarna zullen de ogen van de politici opengaan en kan er aan doortastende maatregelen worden gedacht.