Doordat MF Global een belangrijke speler in aandelen- en grondstoffutures is, heeft dit direct gevolgen voor de liquiditeit op deze markten.

Daarnaast hebben bekende partijen als J.P. Morgan Chase, Deutsche Bank, CNBC, Bloomberg en J.C. Flowers II vorderingen of preferente aandelen in het bedrijf.

De omvang van de activa bedragen $ 41 mrd en een eventueel faillissement zou qua grootte op de achtste plaats in de Amerikaanse historie sinds 1980 komen.

Vergelijkingen met Lehman lijken te somber omdat het aantal belanghebbende partijen veel kleiner is en het daardoor minder negatieve gevolgen heeft voor het financiële systeem.

Doordat MF Global een belangrijke speler in aandelen- en grondstoffutures is, heeft dit direct gevolgen voor de liquiditeit op deze markten. Daarnaast hebben bekende partijen als J.P. Morgan Chase, Deutsche Bank, CNBC, Bloomberg en J.C. Flowers II vorderingen of preferente aandelen in het bedrijf. De omvang van de activa bedragen $ 41 mrd en een eventueel faillissement zou qua grootte op de achtste plaats in de Amerikaanse historie sinds 1980 komen. Vergelijkingen met Lehman lijken te somber omdat het aantal belanghebbende partijen veel kleiner is en het daardoor minder negatieve gevolgen heeft voor het financiële systeem.