Aronstein verwacht opnieuw een correctie bij de grondstoffen, want een vertraging van de vraag gaat automatisch op de prijzen wegen.

Wereldwijd besparen de regeringen, waardoor de vraag naar Chinese importgoederen gaat terugvallen. Daardoor gaan ook grondstoffen als benzine, aluminium, staal enzovoort goedkoper worden.

Philip Gotthelf, president van de Equidex Brokerage Group, gelooft dat de grondstoffenprijzen nog met minstens 10% kunnen dalen. Daardoor zou de Reuters/Jefferies CRB Index van 19 commodity futures vanaf de piek op 6 januari met bijna een kwart zijn teruggevallen.

In mei alleen al daalde de index met 8,20% en dat was de sterkste daling in 18 maanden. Gotthelf voorspelde in oktober 2008 dat de olieprijs zou terugvallen onder 40 dollar. Hij staat nu short op de meeste commodities en koopt goud.

Bij Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc is chief executive officer Richard C. Adkerson van mening dat ondanks een aantal onzekerheden de situatie op de grondstoffenmarkten toch enigszins lijkt te verbeteren. De vraag is echter of deze verbetering zich gaat doorzetten.

Aronstein verwacht opnieuw een correctie bij de grondstoffen, want een vertraging van de vraag gaat automatisch op de prijzen wegen. Wereldwijd besparen de regeringen, waardoor de vraag naar Chinese importgoederen gaat terugvallen. Daardoor gaan ook grondstoffen als benzine, aluminium, staal enzovoort goedkoper worden. Philip Gotthelf, president van de Equidex Brokerage Group, gelooft dat de grondstoffenprijzen nog met minstens 10% kunnen dalen. Daardoor zou de Reuters/Jefferies CRB Index van 19 commodity futures vanaf de piek op 6 januari met bijna een kwart zijn teruggevallen. In mei alleen al daalde de index met 8,20% en dat was de sterkste daling in 18 maanden. Gotthelf voorspelde in oktober 2008 dat de olieprijs zou terugvallen onder 40 dollar. Hij staat nu short op de meeste commodities en koopt goud. Bij Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc is chief executive officer Richard C. Adkerson van mening dat ondanks een aantal onzekerheden de situatie op de grondstoffenmarkten toch enigszins lijkt te verbeteren. De vraag is echter of deze verbetering zich gaat doorzetten.