Er is bovendien weinig animo om geld te drukken op een manier zoals de FED dat doet. Duitsland, de Europese 'paymaster' zal nooit toestaan dat de ECB geld uit de lucht zal plukken. Maar het zal duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren, de Europese schulden stijgen namelijk aan een tempo van 100 miljoen euro per uur.

De debt-to-GDP ratio is inmiddels opgelopen tot 90% en het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de kaap van 100% zal doorbroken worden. De meeste economen verwachten dat het al binnen een paar jaar zo ver zal zijn. Het wordt met andere hoog tijd dat het schuldenprobleem wordt aangepakt.

Er is bovendien weinig animo om geld te drukken op een manier zoals de FED dat doet. Duitsland, de Europese 'paymaster' zal nooit toestaan dat de ECB geld uit de lucht zal plukken. Maar het zal duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren, de Europese schulden stijgen namelijk aan een tempo van 100 miljoen euro per uur. De debt-to-GDP ratio is inmiddels opgelopen tot 90% en het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de kaap van 100% zal doorbroken worden. De meeste economen verwachten dat het al binnen een paar jaar zo ver zal zijn. Het wordt met andere hoog tijd dat het schuldenprobleem wordt aangepakt.