Bijna een kwart van de Europese economie zou ondergronds zijn. Oostenrijk en Luxemburg hebben de kleinste schaduweconomie, die in beide gevallen minder dan 10% van het BBP zou bedragen.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich Bulgarije en Roemenië, waar de schaduweconomie ruim één derde van de officiële zou bedragen.

Een beetje verrassend is misschien dat ook in Duitsland 15% van het BBP in de ondergrond zou worden gerealiseerd. Daarmee doet Duitsland het niet zo veel beter als Frankrijk. Italië en Spanje situeren zich in de buurt van ongeveer een kwart van de officiële economie.

Bijna een kwart van de Europese economie zou ondergronds zijn. Oostenrijk en Luxemburg hebben de kleinste schaduweconomie, die in beide gevallen minder dan 10% van het BBP zou bedragen. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich Bulgarije en Roemenië, waar de schaduweconomie ruim één derde van de officiële zou bedragen. Een beetje verrassend is misschien dat ook in Duitsland 15% van het BBP in de ondergrond zou worden gerealiseerd. Daarmee doet Duitsland het niet zo veel beter als Frankrijk. Italië en Spanje situeren zich in de buurt van ongeveer een kwart van de officiële economie.