Die Europese risicowaakhond lijkt echter machteloos bij crisispreventie, wat precies het doel is waarvoor deze organisatie werd opgericht. De European Systemic Risk Board lijkt namelijk niet in staat om crisissen te voorkomen.

ING Group, Barclays Capital en ABN Amro zijn alvast niet onder de indruk van de nieuwkomer, die gisteren in Frankfurt zijn eerste meeting hield. Volgens de banken beschikt de organisatie namelijk niet over enige wettelijke slagkracht.

De European Systemic Risk Board telt 65 leden, met president Jean-Claude Trichet als voorzitter. De vice voorzitter is anderzijds Mervyn King, de topman van de Bank of England. Bedoeling van de organisatie is een herhaling te voorkomen van de crisis die in 2008 de financiële wereld op haar grondvesten deed daveren.

Die Europese risicowaakhond lijkt echter machteloos bij crisispreventie, wat precies het doel is waarvoor deze organisatie werd opgericht. De European Systemic Risk Board lijkt namelijk niet in staat om crisissen te voorkomen. ING Group, Barclays Capital en ABN Amro zijn alvast niet onder de indruk van de nieuwkomer, die gisteren in Frankfurt zijn eerste meeting hield. Volgens de banken beschikt de organisatie namelijk niet over enige wettelijke slagkracht. De European Systemic Risk Board telt 65 leden, met president Jean-Claude Trichet als voorzitter. De vice voorzitter is anderzijds Mervyn King, de topman van de Bank of England. Bedoeling van de organisatie is een herhaling te voorkomen van de crisis die in 2008 de financiële wereld op haar grondvesten deed daveren.