- De vraag naar retail wordt bevorderd door de geleidelijke toename van consumentenbestedingen, in tegenstelling tot de besteding in kantoren, die volatiel is en vatbaar voor plotse dalingen.

- De retailsector heeft een veel lagere leegstandsgraad dan de kantorensector en heeft stabielere inkomstenstromen.

- Er heerst een lagere waardeverminderingsgraad en de kapitaaluitgaven zijn er lager dan in de kantorensector.

Gert-Jan Kapiteyn, Fondsbeheerder voor het Europese Balanced Property Fund van Aberdeen, voegt hieraan toe: "De aantrekkelijkste vastgoedtypes zijn supermarkten, toonaangevende shoppingcentra & retailparken en belangrijke distributie-/industriële vestigingen in stedelijke gebieden met een beperkt aanbod. Naast deze drie belangrijkste sectoren zien we waarde in duurzame inkomsten in de residentiële privésector, gezondheidszorg, senioren- en sociale huisvesting. Deze vastgoedtypes kunnen duurzame en kwaliteitsvolle inkomsten opleveren."

- De vraag naar retail wordt bevorderd door de geleidelijke toename van consumentenbestedingen, in tegenstelling tot de besteding in kantoren, die volatiel is en vatbaar voor plotse dalingen. - De retailsector heeft een veel lagere leegstandsgraad dan de kantorensector en heeft stabielere inkomstenstromen. - Er heerst een lagere waardeverminderingsgraad en de kapitaaluitgaven zijn er lager dan in de kantorensector. Gert-Jan Kapiteyn, Fondsbeheerder voor het Europese Balanced Property Fund van Aberdeen, voegt hieraan toe: "De aantrekkelijkste vastgoedtypes zijn supermarkten, toonaangevende shoppingcentra & retailparken en belangrijke distributie-/industriële vestigingen in stedelijke gebieden met een beperkt aanbod. Naast deze drie belangrijkste sectoren zien we waarde in duurzame inkomsten in de residentiële privésector, gezondheidszorg, senioren- en sociale huisvesting. Deze vastgoedtypes kunnen duurzame en kwaliteitsvolle inkomsten opleveren."